Euromedic Constanta

admin
Postat de admin octombrie 1, 2014 09:36

Euromedic Constanta

Date de contact

Articole asemanatoare

Centrul de Diagnostic şi Tratament Euromedic Constanţa, a fost cel de-al doilea proiect de succes al Euromedic România pe piaţa de profil.

Deschis în noiembrie 2003, Centrul de Diagnostic şi Tratament Euromedic Constanţa este localizat în curtea Spitalului Judeţean Constanţa, fiind accesibil pacienţilor din toată ţara, dar deservind cu precadere nevoia de servicii medicale pentru populaţia judeţului Constanţa şi a judeţelor învecinate (Tulcea, Brăila). Serviciile medicale de cea mai înaltă calitate sunt oferite în regim ambulatoriu în cadrul contractelor încheiate cu casele de asigurări de sănătate, în cadrul contractelor cu spitalele şi în regim privat.

Centrul Euromedic Constanţa este situat în incinta Spitalului Judeţean Constanţa din B-dul Tomis nr. 141A.

Ecograful este un aparat ce foloseşte emisia şi captarea de unde ultrasonice (de foarte înaltă frecvenţă) pentru investigarea imagistică noninvazivă, atraumatică şi non- iradiantă a diferitelor organe interne ale corpului uman.

Cu ajutorul ecografului pot fi efectuate investigaţii pentru afecţiuni ale aparatului cardio-vascular, afecţiuni abdominale, afecţiuni ginecologice, urologice, senologice, endocrinologice, musculo-scheletale, neurologice sau materno-fetale.

Investigaţie disponibilă în reţeaua Euromedic România în cadrul Centrelor medicale Euromedic:

Ecografie 2D/ 3D/ 4D

Ecografie Doppler şi cardiovasculară

Nu are efecte secundare asupra pacientului.

Imaginile sunt obţinute în timp real (imediat).

Prin folosirea unor softuri dedicate, investigaţia ecografică se poate completa cu cea de elastografie (compararea elasticităţii ţesuturilor care prezintă leziuni faţă de cele sănătoase pentru dentificarea unor eventuale afecţiuni focale).

Gama de investigaţii prin ecografie este practic nelimitată în cazul organelor interne ale corpului uman, rezultatul fiind obţinut rapid, în timp real.

Pregătirea pacientului:

 • Pentru anumite tipuri de ecografie este necesară pregătirea pacientului înainte de procedură. De exemplu pacientul poate fi rugat să bea câteva pahare cu apă înaintea examinării propriu-zise în cazul ecografiei generale, abdominale sau pelvine.
 • Programarea pentru ecografie generală, abdominală sau pelvină se poate face la minim 3 zile de la efectuarea unei examinări radiologice cu bariu sau irigografie.
 • Instrucţiunile specifice fiecărui tip de examinare ecografică vor fi comunicate de personalul specializat Euromedic fiecărui pacient în parte, ţinând cont de specificitatea investigaţiei şi a afecţiunii examinate.

Cât durează o investigaţie Ecografică?

 • În mod normal o investigaţie ecografică se desfăşoară pe parcursul a 20 de minute.
 • Pacientul va trebui să stea culcat pe masa de consultaţie – de regulă întins pe spate.
 • În vederea efectuării investigaţiei ecografice, pe zona de interes a corpului pacientului va fi aplicat un gel cu rol de a permite propagarea undelor ultrasonice între sonda de investigaţie a aparatului şi corpul uman.
 • Prin baleierea cu ajutorul unei sonde (transductor) ultrasonografice se vor obţine imagini ale organelor interne care vor fi apoi preluate şi interpretate de un sistem de calcul performant, în timp real (imediat).

Cât este de sigură investigaţia Ecografică?

 • Investigaţia imagistică ecografică este total noninvazivă, atraumatică şi noniradiantă.
 • Nu există efecte secundare asupra pacientului.
 • Un membru al echipei de spe-cialişti Euromedic va oferi pacientului consultanţa necesară cu privire la particularităţile acestei investigaţii.

Ce trebuie să poarte pacientul în timpul investigaţiei?

 • Examinarea se va face direct pe corpul pacientului, caz în care i se va solicita expunerea zonei pentru examinare.
admin
Postat de admin octombrie 1, 2014 09:36